DASTATU URRIA 2023
URRIAK 27 – 28 – 29 OCTUBRE
MIKOLOGIAz eta GARAGARDO ARTISAUez beteriko jaialdia Gorlizen
Festival lleno de MICOLOGÍA y CERVEZA ARTESANAL en Gorliz


Gozatu Mikologia eta Artisau Garagardoaren zaporeaz Dastatu Urrian, Gorlizen!
Dastatu Urria ekitaldian zapore-bidaia zirraragarri bat egitera gonbidatzen zaitugu, Gorlizen!
Ekitaldi bakar honek mikologiaren eta garagardo artisauaren fusionatzen ditu,
giro bizian eta jai-giroan.
Zain duzun guztia aurkitu nahi duzu?
¡Disfruta con el sabor de la Micología y la Cerveza Artesana en Dastatu Urria en Gorliz!
¡Te invitamos a un emocionante viaje de sabores en el evento Dastatu Urria en Gorliz!
Este evento único celebra la fusión de la micología y la cerveza artesana en un ambiente vibrante y festivo.
¿Quieres descubrir todo lo que te espera?
MENUA / MENÚ
Argazki mikologiko lehiaketa / Concurso de fotos micológicas
Argazki mikologiko lehiaketa / Concurso de fotos micológicas
Argazkiak bidaltzeko / Envío de fotos: urriak 20-27 de octubre – info@visitgorliz.eus
Araudia / Bases
Ostirala – Viernes
–Artisau Garagardo azoka
Feria de Cerveza artesanal 18:00-00:00
Eskualdeko artisau garagardo ekoizleak
Productores de cerveza artesanal de la comarca: Tito Blas Brewing CO (Gorliz) & Etxeandia Garagardotegia (Urduliz)
Eta jateko… / Y para comer…
Salchichauto by JamonOstruck
-19:00 Artisau Garagardo Katak; 6 zurito dastaketa & Gazta/ Catas de cerveza artesanal; degustación 6 zuritos & Queso. 6€
-20:30-21:30 Umorezko bakarrizketak / Monólogos de humor:
Sol Maguna & Diego Pérez
-22:00 Tucson Band
Larunbata – Sábado
-7:30
–Artisau Garagardo azoka
Feria de Cerveza artesanal 18:00-00:00
Eskualdeko artisau garagardo ekoizleak
Productores de cerveza artesanal de la comarca: Tito Blas Brewing CO (Gorliz) & Etxeandia Garagardotegia (Urduliz)
Eta jateko… / Y para comer…
Salchichauto by JamonOstruck
-19:00 Aritza Bergara, Euskal mitología Hitzaldia.
-19:00 Bafle Poteoa PGKuadrillak antolatuta / Bafle Poteo organizado por PG Kuadrillak.
-20:30 Urbi Selektah
-21:00 Mrs Klams
-22:15 Urbi Selektah
Igandea – Domingo
–Gorlizko XX. Jardunaldi Mikologikoak
XX Jornadas Micológicas de Gorliz
Laguntzailea / colaborador : Kinpulene Eskubaloi Taldea 11:30 – 15:00 Perretxiko erakusketa / Exposición de setas
Mahai didaktikoak / Mesas didácticas
-11:30 Madalena tailerra / Taller de madalenas organizado por Los Urris
-12:00 Umeentzako tailerra «Udazken Gozoa» Taller infantil.
-12:00 Showcooking Mikologikoa / Showcooking micológico. Perretxiko eskabetxatuak papar konfitatuarekin / Setas en escabeche con papada confitada. Ana Caro Salas
-13:30 Epaimahai profesionalak lehiaketako pintxoak dastatzea / Degustación pintxos de concurso por el jurado profesional
-14:30 Perretxikoen argazki lehiaketako saria / Premio del concurso fotográfico micológico
PINTXO LEHIAKETA
CONCURSO DE PINTXOS
1,60 €
Hurrengo tabernetako pintxoa eskatu, zigilua jarri PINTXO TXARTELA-ri eta sartu sari ezberdinen zozketan (gutxienez 3 zigilu). Zure Pintxo-Bonoa urriak 29 igandea, 20:00ak arte, parte hartzen duten establezimenduetako hautetsontzietan utz dezakezu.
Dastatu pintxo guzti hauek. Zein izango ote duzu gustokoen?
Ez zaitez galdu! Hemen dituzu pintxoen kokapenak mapan
Pide tu pintxo en los siguientes bares, sella tu BONO PINTXO y entra en el sorteo de diferentes premios (mínimo 3 sellos). Deposita tu Bono-Pintxo en las urnas de los establecimientos participantes hasta el 29 de octubre, domingo, a las 20:00h.
Saborea todos estos pintxos. ¿Cuál será tu favorito?
¡No te pierdas! Aquí tienes la ubicación de cada pintxo en el mapa
ORDUTEGI MINIMOA / HORARIO MÍNIMO
27: 19:00-22.00
28: 12:30 – 14:30 & 19:00-22.00
29: 12:30 – 14:30


1 PORTALENA
Gurutze
TRIPU
Onddo-rissoto hostopila begihandi saltsarekin. Rissoto de hongo sobre hojaldre con salsa de begihandi.


2 ARGINTXE
Iker
WOK ARGINTXE
Baratxuria, tipula, piper berdea, piper gorria, kalabazina, gari-zainzuria, txanpiñoia eta seta shitake, otarrainxka, soja perrins, teriyakia eta krema baltsamikoa. Ajo, cebolla, pimiento verde, pimiento rojo, calabacín, esparrago triguero, champiñón y seta shitake, langostino, soja salsa perrins, teriyaki y crema balsámica.


3 NEW TAVERN
Ainhoa Gutierrez / Jon Zabala
RISSOZKIA
Perretxiko eta otarrainxkaz egindako rissoto kornettoa boletus saltsarekin, hirugihar-toppinga eta fantasiazko siropea. Cornetto de rissoto de setas y langostinos con salsa de boletus, topping de bacon y sirope fantasía.


4 OKELA
Javi
ALGORBEA
Bakailaoa, onddoak, piper gorriak, onddo-maionesa eta bakailao-pil pila. Bacalao, hongos, pimientos rojos, mayonesa de hongos y pil pil de bacalao.


5 OLAXKA
Kley
AMARA
Boletusez betetako piper gorria perretxiko-saltsarekin. Pimiento rojo relleno de boletus con salsa de setas.


6 JUBIS GORLIZ
Pepe / Patxi /Esti
TXOKONGO
Onddo- eta perretxiko-kremaz betetako bonboia, iberiko eta perretxikozko lurrarekin. Bombón relleno de crema de hongos y setas con tierra de ibéricos y setas.


7 TXISPAS
Arantxa
LORETXO
Perretxiko gutiziak tenpuran, ostra, shitake eta shimeji. Zure saltsa gustukoenarekin dastatu (Soja,saltsa arrosa eta spicy, honey garlic). Delicia de setas en tempura, ostra, shitake, y shimeji. Acompáñalo por tu salsa preferida (Soja,queso,salsa rosa y spicy, honey garlic).


8 IBERRE
Martinetxe
CROCANTI DE CARRILLERA
Masail sukalkia, patata-krema boletus edulis-ekin eta pelotazoak. Sukalki de carrillera, crema de patata con boletus edulis y pelotazos.


9 TSUNAMI
Izaskun Irusta
BROTXETA TSUNAMI
Ogi-makilatxoa, perretxikoak, urdaiazpikoa eta txanpinoiak. Palito de pan, setas, jamón y chmpiñones.
*Izen-emateak Turismo Bulegoan / *Inscripciones en la Oficina de Turismo:
Astelehenetik larunbatera / De lunes a sábado 10:00 – 14:00 / 16:00 – 19:00
Igande eta jaiegunak / Domingos y festivos 10:00-14:00
Gure Facebook-ean jarrai dezakezu ekitaldia
Puedes seguir el evento en nuestro Facebook